top of page

Nanoprecise

kontinuirano odrzavanje stanja opreme emsol 4.png

Nanoprecise je kompanija koja revolucionizira oblast prediktivnog održavanja i monitoringa uz pomoć AI i IoT tehnologije.

 

Pravovremene i precizne dijagnoze potencijalnih kvarova na strojevima klijentima osiguravaju pouzdane informacije uz koje mogu donijeti odluke na vrijeme i sačuvati svoje resurse. 

 

Njihovi proizvodi, poput The MachineDoctor™ senzora, nude učinkovita rješenja za održavanje, prevenciju, životni vijek i optimalni performans industrijske opreme u stvarnom vremenu i to kroz sigurni end-to-end princip.

BUDUĆNOST PREDIKTIVNOG ODRŽAVANJA: THE MACHINEDOCTOR™ SENZOR

Što ovaj senzor razlikuje od drugih i zašto Nanoprecise zaslužuje naziv revolucionarne kompanije?

 

The MachineDoctor™ senzor u potpunosti opravdava svoj naziv zbog jedinstvene mogućnosti da precizno očitava 6 različitih mjerenja u jednom uređaju praktičnog dizajna.

Pri tome je raznovrstan u svojoj aplikaciji koja obuhvaća motore, pumpe, reduktore, kompresore, kuglaste mlinove, ventilatore, centrifuge, mobilnu opremu i više od toga. To ga čini primjenjivim u infrastrukturi i različitim industrijama poput metalne, rudarske, kemijske, naftne i drugih.

kontinuirano odrzavanje stanja opreme emsol 3.png

The MachineDoctor™ je jedini senzor na svijetu koji mjeri 6 parametara odjednom:

  • Vibracije: visoko učinkoviti, višeosovinski akceleratori temelje se na MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) tehnologiji i mjere, prikazuju i analiziraju pomak i ubrzanja. 

 

  • Temperatura: senzor mjeri površinsku temperaturu, a ne samo okolnu temperaturu s velikom preciznošću. 

 

  • Akustične emisije: posebno je dizajniran za analiziranje i interpretaciju šumova strojeva i opreme koji mogu biti najraniji pokazatelji potencijalnog kvara. Uz ultrazvučni raspon od 50Hz do 80kHz i osjetljivost 26dBFS+/-1dB, senzor osluškuje šumove koji,  u prostorima punim zvučne buke, promiču mikrofonima i ljudskog uhu.

 

  • Vlažnost: mjeri vlažnost okoliša i primjenjiv je u raznim industrijskim aplikacijama.

 

  • Brzina: direktno mjerenje broja okretaja omogućuje točnu analizu kvara na različitoj opremi. 99%-tna preciznost znači i bolju analizu.

 

  • Magnetski tok: mjeri opterećenje i brzinu elektromotora. Magnetski tok i broj okretaja zajedno sa mjerenjem vibracije omogućavaju preciznu analizu i prepoznavanje lažnih signala.

POTPUNO BEŽIČAN: NEPREKIDNI MONITORING

The MachineDoctor™ je bežičan. Izvor napajanja je baterija. Baterija je lako zamjenjiva, a vijek joj se kreće od 1 do 8 godina ovisno o obimu podataka koje prenosi, varijanti senzora i drugim faktorima. Život baterije, kao i ostali podaci, može se provjeriti kroz RotationLF platformu koja je softverski dio ovog proizvoda.

 

RotationLF je pionir u korištenju sofisticiranog CEEMDAN algoritma pomoću kojeg pravovremeno detektira kvar mašine pritom razlikujući manje promjene u radu stroja od stvarnih kvarova te tako smanjujući lažne dojave o kvarovima. Uz njega možete opušteno pratiti očitavanja s ekrana računala ili mobitela (aplikacija je dostupna na Android i iOS uređajima.)

Internet povezanost za stalni pristup podacima moguća je kroz više različitih protokola ovisno o potrebama industrije u kojoj je senzor apliciran. 

The MachineDoctor-WiFi za prenos podataka koristi rutere, dok je LTE varijanta fleksibilnija i povezuje se na internet preko ugrađenog E-Sima. Senzori očitane podatke šalju na cloud preko sigurne konekcije. Nanoprecise također nudi bežično povezivanje senzora (Wireless HART) i ISA 100 verzije svojih senzora. 

BRZA I LAGANA INSTALACIJA

Kućište senzora na dnu ima instaliran snažan magnet koji omogućava jednostavno, neinvazivno montiranje bez prethodne pripreme i trenutačno povezivanje.

USKLAĐENOST S INDUSTRIJSKIM STANDARDIMA

RotationLF platforma pogodna je za vanjsku i unutarnju upotrebu. Certificirana je kao IP68, što znači da je senzor otporan na vodu i prašinu i ATEX Zone 0 za upotrebu u Class 1 Division 2 okruženju koje podrazumijeva postrojenja sa zapaljivim plinovima, isparavanjima i tekućinama. Senzor također zadovoljava UL746 standard i svjetski priznate standardne sigurnosti koje je razvilo Američko društvo strojarskih inženjera (ASME certifikat).

kontinuirano odrzavanje stanja opreme emsol 5.jpg
bottom of page